Despre


Începând cu Ianuarie 2015, Magazin Românesc vă întâmpină OnLine într-un nou cadru grafic, mai aproape de utilizator și totodată cu informații utile pentru românii din Diaspora.

Tehnologia web a evoluat mult în ultimii ani şi se simțea nevoia ca şi noi să ne adaptăm noului trend.

Acestea fiind de precizat, nu ne rămâne decât să vă mulțumim vouă, celor cu care am colaborat în decursul anilor de activitate, sperând ca şi pe viitor să atragem atenția prin calitatea grafică excelenta si gama larga de informații!


Magazin Românesc, revistă lunară a românilor din Grecia, editată în Atena, din ianuarie 2004Manuela Marinescu, editor

Redacția

Magazin Românesc

  • Vă propunem o întoarcere în timp şi o rememorare a principalelor apariţii, o simplă trecere în revistă a acestora, rămânând la latitudinea cititorii să le aprecieze, dar mai ales să le reţină din multitudinea de informaţii cotidiene.

    Deschidem un scurt tunel al timpului şi vom încerca să ne reamintim astăzi primul editorial:”Magazin Românesc”. Cititorul are în faţa lui o nouă publicaţie. Noua revistă va apărea lunar, cu articole în limba română.

  • Conceperea acestei reviste a fost determinată de existenţa unui număr important de români care trăiesc în Grecia, în marea lor majoritate imigranţi. Această publicaţie are, în principal, un rol de informare susţinut prin prezentarea pertinentă şi obiectivă a evenimentelor, interviuri şi relatări ale românilor din străinătate. Dorinţa noastră este de a-i susţine sufleteşte pe toţi compatrioţii noştri şi totodată de a-i ajuta să se simtă “acasă”. Revista Magazin Românesc speră să ajungă la toţi cei care gândesc şi simt româneşte!
  • Făcând un salt în timp, îmi amintesc cu plăcere momentele de excepţie ale acestei reviste, care a trezit numeroase ecouri, în presa românească şi internaţională.

    Multe din articolele apărute astfel au fost păstrate cu grijă şi vor fi dăruite în viitorul apropiat cititorilor, într-un album retrospectiv tipărit.

  • Au urmat alţi câţiva ani de muncă asiduă, pentru ca Magazin Românesc – revista românilor din Grecia, să-şi găsească locul potrivit în ceea ce, în 2012, avea să devină Revista OnLine, a românilor din Diaspora.

    Un vis comun îşi găseşte astfel, în sfârşit, împlinirea!