A fost lansat Consiliul Diasporei în ajunul Zilei Românilor de Pretutindeni

Comunicat de presă

Pe data de 29 noiembrie 2014 a fost lansat Consiliul Diasporei, în ajunul Zilei Românilor de Pretutindeni, în cadrul conferinţei anuale a DP-ROSA care a avut loc la Bruxelles, pe parcursul întregii zile. Conferința DP-ROSA a avut un format de dezbatere mult mai intens decât în anii anteriori, agenda zilei concentrându-se în jurul celor două iniţiative principale ale DP-ROSA, în 2014: inițiativa civilă Consiliul Diasporei (CD) şi inițiativa politică Partidul Diaspora Progresistă (PDP), în prezenţa unor participanți de o înaltă calitate academică şi profesională.

Prioritatea dezbaterii a fost versiunea finală al Statutului Consiliul Diasporei (CD) care reprezintă iniţiativa civilă şi care este deja funcţională, sub formă de proiect-pilot care va dura un an de zile.

Inițiativa politică PDP va fi dezvoltată în următoarele luni, de către Grupul de Inițiativă PDP, iar programul politic al PDP va fi dezbătut cu prioritate la Londra, pe 28 noiembrie 2015, înainte de înscrierea partidului.

La dezbatere au participat cetățeni români rezidenți în Belgia, Franţa şi Marea Britanie.

De asemenea, activ la dezbatere a fost E.S. Dl Ștefan Tinca, Ambasadorul României în Regatul Belgiei, care a felicitat în mod special inițiativa Consiliului Diasporei şi eforturile spre unitate şi cooperare ale românilor din străinătate.

La evenimente a fost prezentă o echipă de jurnaliști profesioniști ai Televiziunii Române care a solicitat numeroase interviuri. Acestea vor fi difuzate în cursul lunii decembrie 2014, în cadrul emisiunii “Lumea şi noi”, una dintre cele mai longevive producții ale TVR Internaţional.

Bruxelles, 1 decembrie 2014

 

prezentare-poza

 

poza_statut

 

Statut_CD    29_Nov_2014 – Prezentare PPT


 

ANUNŢ IMPORTANT!
Vă informăm că niciun reprezentant al presei din Italia nu a fost prezent la evenimentele de la Bruxelles din 29-30 noiembrie 2014, cu toate acestea, au fost publicate mai multe comunicate de presă false, în absența  informaţiilor reale. Rugăm cititorii din Italia să nu mai accepte dezinformarea voluntară sau involuntară, cu privire la Consiliul Diasporei sau cu privire la orice alte proiecte DP-ROSA ale comunităţii româneşti din Italia şi din restul diasporei.

Sursele oficiale de informare cu privire la evenimentele DP-ROSA de la Bruxelles, din 29-30 noiembrie 2014 sunt diasporaprogresista.eu si rosabelgia.org cu paginile de Facebook asociate.

Întrebările referitoare la Consiliul Diasporei şi la celelalte proiecte DP-ROSA sunt primite la adresa de e-mail rosa(at)diasporaprogresista.eu de unde primiți răspunsurile exacte şi corecte în maximum o săptămână. Vă mulțumim!

 

album_foto-pozaalbum2

 membrii_cd

Pentru a deveni membru al Consiliului Diasporei (MCD)
completati formularul de adeziune si formularul autobiografic
Va multumim! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *